24+676

Ik heb er een drukke week op zitten, meer sociaal dan door studie want we hadden geen opdrachten die we nog moesten afmaken.
Maar daar is in de loop van de week wel verandering in gekomen! Erg veel nieuwe opdrachten, en weer een nieuwe competition brief!
Afgelopen vrijdag was er een duo advertisers die vorig jaar afgestuurd waren op school. Tijdens hun lecture vertelde ze over wat je kan verwachten van de eerste jaren in ‘het wereldje’ Ze lopen nu al ongeveer 6 maanden stage bij Ogilvy, een van de grootste agencies. Maar inderdaad, ze lopen dus stage, net wel nog nog een contract getekend tot mei maar echt heel erg zeker is het allemaal niet. Elke week werken ze dus alsof het de laatste is, elke dag van 8:00 tot 20:00 met soms wel 7 opdrachten te gelijk. Wat mij erg verbaasde is dat er 700 mensen voor Ogilvy werken en dat er maar 12 creatieve duo’s zijn. Oftewel, alle campaings komen dus van 24 man, de andere 676 werken dus met, voor en soms helaas tegen je. Impressive!

Het was een erg inspirende lecture en het werd weer duidelijk waar voor je het echt deed: slecht betaald,lange uren, veel verantwoordelijkheid, onzekere toekomst!
Maar zoal Mike al zei, er zijn maar weinig banen die leuk zijn en goed betalen. Bijvoorbeeld een verzorger in de dierentuin, hardstikken tof maar je verdient fuck all. Natuurlijk zijn er wel toekomst perspectieven, als je in een junior team komt krijg je 25 grand per jaar en in de senior teams loopt dit op tot 70-100 grand per jaar.

Advertisements

One response to “24+676

  1. zoals ik tegen frits zei: Doe nog maar een redbull

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s